Godnatt NZ!

Ett sista inlägg från NZ! Vi har avslutat vår vistelse på bästa tänkbara sätt hos Noomi och Josh, här har vi blivit bortskämda med underbar mat, en fantastisk säng och sightseeing runt Auckland! Nu ska vi hoppa i säng för några timmars sömn, blir hämtade kl. 04.00 inatt för att åka till flyget till Fiji. Ett Fiji som vi hoppas inte är alltför blött, de har haft rejäla översvämningar sista veckan så vi vet inte riktigt vad vi kan vänta oss! Tyvärr verkar regnet även ska fortsätta strila över söderhavet så vår plan att ligga under en palm i två veckor i jakt på skugga kanske kommer att sluta med att vi ligger där i jakt på regnskydd istället! :) Men, men vi får se vad som händer!
Det känns väldigt konstigt att lämna NZ efter fem månader, sorgligt på ett sätt men också spännande såklart att komma till nya länder! Vi har underbara minnen härifrån och vi kommer nog alltid att le när vi pratar om vår kiwi-tid!
Tack o Godnatt NZ!
(Har de inte en underbar återvinningssymbol?!)

Packa väskorna!

Nu håller vi på att packa ner oss i ryggsäckarna igen, känns lite konstigt då vi inte använt dem sen vi köpte Bosse. Läget är lite oklart just nu, det har varit översvämningar på Fiji och ser ut att vara bara regn på 10-daraprognoserna. Kanske inte blir paradis-stränderna som vi längtade efter men biljetterna är ju bokade så vi åker dit och kollar läget.

Sista dagen jobbad hos Pam å Mike idag, känns lite konstigt. Vi kör avskedsmiddag med Pizza ikväll på strandcafet å säger hej då till kollegorna här.

Sedan blir det en sista date med Josh och Noomi innan vi lämnar NZ tidigt tisdag morgon. Kanske återkommer innan dess med några Piha bilder.

Hade fint å lev å må...som ja brukar säga ;-)


Kreativt jobb, småkryp och äckliga lukter!

I två dagar har vi målat i en carport på Pam & Mikes gård! Vi har kanske inte har gjort den vanligaste målningen man kan tänka sig i en carport. Vi började med att måla allt vitt, dvs. efter att vi burit ut allt skräp och jagat ut alla myror, kackerlackor, spindlar, tusenfotingar och möss som var där inne! :( Sen kom Pam på att vi skulle måla surfbrädor på alla väggar, sagt och gjort, nu har vi i två dagar målat och fixat surfbrädor vilket har varit superroligt!! Nedan ser Ni lite av resultatet! Det roliga är att Jonte var mer noggrann än jag med målningen, vilket kanske också syns på resultatet!

Dagarna går väldigt fort och vi har redan bott och jobbat här i en vecka! Vi trivs bra förutom att det börjar bli lite tröttsamt med alla småkryp och att det luktar äckligt överallt (mögel, utedass mm.)! När jag såg att alla våra kläder höll på att bäras iväg av myror häromdagen så ville jag mest bara åka hem! Det är okej att det kryllar av kryp när vi jobbar, men eftersom de är både i husvagnen och i köket blir det lite mycket! Fatta vad fräscht vi har det hemma! Jag ser fram emot hur gott det ska lukta hemma hos oss när vi kommer hem! :)

Vi fick ett fantastiskt break från allt detta i fredags då vi följde med hem till Noomi i Auckland och käkade mat och kollade svenska youtube-klipp! Fantastiskt att komma hem till ett rent hus och att dessutom få låna bil! Tack för det, Noomi!!

Nu är resan bokad för två veckor på Fiji och sen på obestämd tid i Australien! Landar i Brisbane den 15 februari! Knasigt att lämna NZ om en och en halv vecka och ännu konstigare att vi snart varit här i fem månader! Tiden går fort när man har roligt! :) Ikväll har vi käkat pannkaka och druckit kaffe, så det i kombination med en eftermiddagslur gör att jag inte kommer sova på ett tag! :)

 

 

 

 


Det är över nu...

Så är det nu slutet på en epok. Jag, Jonas, har vägrat att ta ut ngt i förskott, men nu har det oundvikliga skett. Vårt hem på fyra hjul, vår broder och ständiga reskamrat Bosse är inte längre med oss. Han fick idag en ny familj från Holland. Han har ju varit vår Bosse och för att han alltid skall få vara bra VÅR Bosse, så fick de inte ens veta hans namn.

Om Du läser det här Bo, så önskar jag dig all lycka tillsammans med din nya familj, var än de Nya Zeeländska vägarna tar er.

Vi är alltså nu utan bil. Det visade sig direkt när vi skulle tillbaks till jobbet i Piha. Trots att Piha är en stor strand som har sitt eget TV program (Rescue Piha – Typ reality Baywatch) så är kommunikationsmöjligheterna hit värdelösa. Vi kunde åka tåg till det var 24 km kvar, eller 5.5 timmes promenad enligt Google maps. Så vi satte ut tummen… Och här lärde vi oss en liten läxa. Med vägarbete på din sida av vägen, och koner som spärrar av halva körfältet, så stannar ingen. Men som tur va tog vägarbetet slut efter en kvarts promenad och sen gick det som ett hejsan! 2 vänliga själar avlöste varann med ca 39 sekunders mellan rum, å nu är vi tillbaks. (finns också en shuttle, men den svarade inte när vi ringde och hade kostat oss 80 dollar för en väg, nu kom vi undan på 10 dollar, ca 55 SEK).

 

Utan bil men med ny reslusta! Nu när vi har frigjort lite deg så bokade vi direkt biljetter till Fiji. Den sista januari drar vi till Fiji, och fram till dess så skall vi hänga här, i vår lite mögliga husvagn, jobba 3 timmar om dagen, 3.5 om vi behöver tvätta, surfa så mycket vi kan och i övrigt chilla stenhårt så vi blir lite vana med den omtalade Fiji-time omställningen. Blir dock genast lite lat…kan inte ta Bosse till beachen längre…måste gå med surfbrädan…å sen är det ju Nationals i surf här, å man är inte herren på täppan i vattnet direkt…men det går nog över :-)

Ha det bra nu, å lev å må!

PS. Big Po är iaf kvar DS.

 

Åsså lite reklam:

Ola å Linnea, vårt awesome resesällskap, kan ni läsa om på taggaupp.nu

Å Calleponken, världens bästa flygande lillebror delar med sig av sina äventyr på carlnordin.se


En nyttig dag!

Nu är jag verkligen jättetrött! Men det är en sån där skön trötthet som infinner sig efter en dag då man gjort mycket nytta. Och de dagarna växer inte på träd här nere! Ibland kan man verkligen sakna att göra saker som gör att man efteråt känner sig sjukt nöjd eller väldigt duktig. Dessa saker jag tänker på är vanligtvis tråkiga sysslor som t ex att rensa ett förråd eller städa bland gamla papper, saker som man mer än gärna slipper när man är på hemmaplan. Hursomhelst har vi idag hunnit med att rensa ogräs, kapa några träd, storstäda köket, städa en lekstuga och en sandlåda samt det bästa av allt, vi har lyckats sälja Bosse så därför har vi flyttat ut alla grejor och städat honom också! Ett holländskt par kom hit idag och tittade och de bestämde sig för att köpa vår kära vän. De prutade lite på priset men vi fick ändå 400 NZD mer än vad vi köpte den för! Tjohoo…fast just ja, det vågar vi inte säga förrän bilen är levererad och pengarna är våra. Men jag tjuv-tjoar lite!! :) Vi ska åka in till Auckland imorgonbitti för att fixa allt! Känns så skönt att få det fixat, sen är det bara att köpa flygbiljetter och planera för Fiji och Australien!

 

Vi är alltså i Piha nu, ett strandställe en timmes bilkörning utanför Auckland. Här wofar vi (jobbar för boende) på ett ställe som heter Piha Surf. Pam & Mike som driver stället är två roliga prickar som alltid har några backpackers som hjälper dem med diverse sysslor. De har en gigantiskt stor gård med husvagnar och små stugor utspridda som de hyr ut till turister. Just nu är det vi och två tjejer från USA och Frankrike som är här. Vi har alltså bytt boende från Bosse till en husvagn, lite rymligare men tyvärr också lite sunkigare. Den har verkligen charm, det är en blå husvagn som står ensam i bushen med ett eget litet utedass. Men det luktar tyvärr ganska mycket mögel, helst skulle jag vilja hålla andan när jag är inne i den men det blir ju så svårt att sova då! Vi jobbar tre timmar per dag och har hittills röjt träd i bushen, rensat ogräs och städat lite. Insatsen i köket idag var obeskrivlig, vi började städa litegrann bara för att det regnade ute men ganska snart insåg vi att det krävdes en storstädning om vi skulle vilja äta något mer de kommande två veckorna. Jag vet inte hur många olika djur vi hittade när vi började lyfta på grejor. Det var en miljard myror som hade byggt bo bakom en spegel och i två fodral till videofilmer. Det var så mycket äckel att det kanske var det värsta jag har sett! Där och då längtade jag lite till eget, rent kök som bara vi kan smutsa ner i!

 

Vårt nya hem!

 

Jonas splittade sin tumnagel på taggarna på en palm, då blev han så här arg på palmen!

 

 

Ikväll har Jonas testat surfet medan jag joggade längs stranden och såg solen gå ner! En rätt bra kväll med andra ord! Det pågår en surftävling här i veckan, så det är många riktigt duktiga surfare i vattnet! En kille trodde att Jonas var ett surfproffs idag, det var tyvärr på torra land men ändå… Att ha  proffslooken är  ju minst lika viktigt som hur man surfar! :)

 

Utsikten från Surf Check Deck ovanpå surfshopen!


Sunkigt är inte trendigt!

Nu har vi kommit till den punkten där vi inte längre känner oss så skojiga i våra blekta och välanvända kläder, den luffarstil som bara för några veckor var sjukt trendig känns nu helt passé'. Jag inser hur extremt bortskämda vi är när vi efter 4 månader i samma kläder tycker att "nu borde vi väl få shoppa och unna oss lite"! Som att vi inte har gjort det tillräckligt senaste tiden? Surfbutikernas snygga märkeskläder lockar mer och mer och vi "behöver" plötsligt en massa grejor! Jag hatar när jag blir så här materialistisk. Jag vet ju så väl att det bara är kläder och att det bara går ett tag innan de också är gamla och trötta plagg i garderoben. Men ändå är det så himla roligt att shoppa och få känna sig lite fräsch för ett tag. Det är också en blandning av en upplevelse-trötthet, (påhittat ord) tror jag! Vi orkar inte riktigt göra mer aktiviteter just nu utan det känns så mycket bättre att lägga slantarna på en snygg tröja. Låter ju helt sjukt när man är på andra sidan jorden för att uppleva saker!

Det är tur att jag vet att det går över och att reskassan begränsar shoppungen ganska kraftigt! Jag tror det blir bra att vi landar i Piha några veckor innan vi åker vidare! Känns grymt skönt att slippa fundera vart vi ska sova varje natt och vad dagarna ska fyllas med.

Just nu är vi på väg mot Auckland för en sista kväll med Ola&Linnea! Får väl se vart Bosse ska parkeras där! :)


Överkörd surfbräda och vandring på vulkaner!

Veckan som gått har spenderats efter vägarna tillsammans med Ola & Linnea. Vi stannade några dagar i New Plymouth där vi surfade och vandrade på Mount Egmont. Nästa stopp blev Opunake, en liten by med kända surfbryt…men där blev det tyvärr ingen surf eftersom vi började morgonen med att köra över Jonas surfbräda! Vi brukar lägga den under bilen när vi stannar för natten och vi har varit nära att glömma den några gånger förut men den här gången blev den verkligen överkörd. Men som tur var så klarade den misshandeln otroligt bra, så efter att ha varit på reparation under dagen var den surfbar igen! :) Istället för surf blev det en solig dag på stranden vilket inte var så dåligt det heller, även om Jonas självklart hellre hade legat i vattnet! :)

Morgonbestyr!

Mount Egmont
Nästa stopp blev Tongariro Nationalpark där en dagsvandring på 19,4 km skulle avklaras. Detta är en av de aktiviteter som vi sett fram emot länge och det blev en härlig dag med strålande sol i ett häftigt vulkanlandskap. Det kändes lite som att gå på månen och när man kom fram till de klargröna sjöarna högst upp såg det nästan konstgjort ut! Trötta efter vandringen tog vi in på camping och käkade pizza på kvällen. Slocknade sen helt slutkörda vid niotiden!
Tongariro Alpine Crossing!
Nu har vi landat i ett regnigt Napier. Sitter nu på ett café med monsterstora morotskakor och socialiserar med omvärlden på varsin dator! :) Jag kan säga att caféer med gratis internet är räddningen regniga dagar! Igår var vi på ett vattenland och åkte vattenrutschbanor, jättekul men också jättekallt! Annars planeras mer surf såklart, Jonas kollar surfrapporten regelbundet, dvs. helst varannan timme! :) Jag tror att vågorna ska vakna till liv ikväll igen så då är det bara att hoppa i!
Dagarna flyger fram och vi har faktiskt bara en vecka kvar på vägarna i NZ. För den 15 januari ska vi börja jobba på ”Surf Piha”, en surfshop och backpackerställe som hyr ut husvagnar och bygger egna surfbrädor! Vi ska jobba några timmar per dag i utbyte mot boende och vår plan är att stanna där i 2-3 veckor och sen flyga till Fiji för nya äventyr! Piha ligger ca en timme från Auckland och det blir alltså vårt sista stopp i NZ. Bosse är nu ute till försäljning, vi har en annons ute på nätet så nu är det bara att hålla tummarna att han blir såld! Lite sorgligt att skiljas från honom men vi är samtidigt ganska nöjda med livet på vägarna och att kuska runt.
Vårt senaste tillskott i Bosse-familjen heter Big Po och är en dansant och mycket glad herre!

2012!

Hoppas att Ni har haft en strålande start på det nya året och att nyårsafton blev en festlig kväll eller bara supermysig! 😊 Vi hade en skön kväll tillsammans med Ola och Linnea med god mat och bubbelbad på campingen som sedan avslutades på en irländsk pub i New Plymouth. Där fick vi se många roliga filurer som var ute och svängde sina lurviga en sista gång på det gångna året! 😊

Nyårsdagen har spenderats på surfbrädor på Fitzroy beach! Så nu sitter vi i Bosse nöjda och glada efter dagens aktiviteter och dricker kaffe och äter kakor! Imorgon hoppas vi att solen tittar fram och värmer oss lite! Planen är att surfa på fm och gå på Mount Egmont på em, kan nog bli en kalasdag det också! 😊

Ett underbart 2012 önskar vi er alla!


RSS 2.0