Det är över nu...

Så är det nu slutet på en epok. Jag, Jonas, har vägrat att ta ut ngt i förskott, men nu har det oundvikliga skett. Vårt hem på fyra hjul, vår broder och ständiga reskamrat Bosse är inte längre med oss. Han fick idag en ny familj från Holland. Han har ju varit vår Bosse och för att han alltid skall få vara bra VÅR Bosse, så fick de inte ens veta hans namn.

Om Du läser det här Bo, så önskar jag dig all lycka tillsammans med din nya familj, var än de Nya Zeeländska vägarna tar er.

Vi är alltså nu utan bil. Det visade sig direkt när vi skulle tillbaks till jobbet i Piha. Trots att Piha är en stor strand som har sitt eget TV program (Rescue Piha – Typ reality Baywatch) så är kommunikationsmöjligheterna hit värdelösa. Vi kunde åka tåg till det var 24 km kvar, eller 5.5 timmes promenad enligt Google maps. Så vi satte ut tummen… Och här lärde vi oss en liten läxa. Med vägarbete på din sida av vägen, och koner som spärrar av halva körfältet, så stannar ingen. Men som tur va tog vägarbetet slut efter en kvarts promenad och sen gick det som ett hejsan! 2 vänliga själar avlöste varann med ca 39 sekunders mellan rum, å nu är vi tillbaks. (finns också en shuttle, men den svarade inte när vi ringde och hade kostat oss 80 dollar för en väg, nu kom vi undan på 10 dollar, ca 55 SEK).

 

Utan bil men med ny reslusta! Nu när vi har frigjort lite deg så bokade vi direkt biljetter till Fiji. Den sista januari drar vi till Fiji, och fram till dess så skall vi hänga här, i vår lite mögliga husvagn, jobba 3 timmar om dagen, 3.5 om vi behöver tvätta, surfa så mycket vi kan och i övrigt chilla stenhårt så vi blir lite vana med den omtalade Fiji-time omställningen. Blir dock genast lite lat…kan inte ta Bosse till beachen längre…måste gå med surfbrädan…å sen är det ju Nationals i surf här, å man är inte herren på täppan i vattnet direkt…men det går nog över :-)

Ha det bra nu, å lev å må!

PS. Big Po är iaf kvar DS.

 

Åsså lite reklam:

Ola å Linnea, vårt awesome resesällskap, kan ni läsa om på taggaupp.nu

Å Calleponken, världens bästa flygande lillebror delar med sig av sina äventyr på carlnordin.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0