Överkörd surfbräda och vandring på vulkaner!

Veckan som gått har spenderats efter vägarna tillsammans med Ola & Linnea. Vi stannade några dagar i New Plymouth där vi surfade och vandrade på Mount Egmont. Nästa stopp blev Opunake, en liten by med kända surfbryt…men där blev det tyvärr ingen surf eftersom vi började morgonen med att köra över Jonas surfbräda! Vi brukar lägga den under bilen när vi stannar för natten och vi har varit nära att glömma den några gånger förut men den här gången blev den verkligen överkörd. Men som tur var så klarade den misshandeln otroligt bra, så efter att ha varit på reparation under dagen var den surfbar igen! :) Istället för surf blev det en solig dag på stranden vilket inte var så dåligt det heller, även om Jonas självklart hellre hade legat i vattnet! :)

Morgonbestyr!

Mount Egmont
Nästa stopp blev Tongariro Nationalpark där en dagsvandring på 19,4 km skulle avklaras. Detta är en av de aktiviteter som vi sett fram emot länge och det blev en härlig dag med strålande sol i ett häftigt vulkanlandskap. Det kändes lite som att gå på månen och när man kom fram till de klargröna sjöarna högst upp såg det nästan konstgjort ut! Trötta efter vandringen tog vi in på camping och käkade pizza på kvällen. Slocknade sen helt slutkörda vid niotiden!
Tongariro Alpine Crossing!
Nu har vi landat i ett regnigt Napier. Sitter nu på ett café med monsterstora morotskakor och socialiserar med omvärlden på varsin dator! :) Jag kan säga att caféer med gratis internet är räddningen regniga dagar! Igår var vi på ett vattenland och åkte vattenrutschbanor, jättekul men också jättekallt! Annars planeras mer surf såklart, Jonas kollar surfrapporten regelbundet, dvs. helst varannan timme! :) Jag tror att vågorna ska vakna till liv ikväll igen så då är det bara att hoppa i!
Dagarna flyger fram och vi har faktiskt bara en vecka kvar på vägarna i NZ. För den 15 januari ska vi börja jobba på ”Surf Piha”, en surfshop och backpackerställe som hyr ut husvagnar och bygger egna surfbrädor! Vi ska jobba några timmar per dag i utbyte mot boende och vår plan är att stanna där i 2-3 veckor och sen flyga till Fiji för nya äventyr! Piha ligger ca en timme från Auckland och det blir alltså vårt sista stopp i NZ. Bosse är nu ute till försäljning, vi har en annons ute på nätet så nu är det bara att hålla tummarna att han blir såld! Lite sorgligt att skiljas från honom men vi är samtidigt ganska nöjda med livet på vägarna och att kuska runt.
Vårt senaste tillskott i Bosse-familjen heter Big Po och är en dansant och mycket glad herre!

Kommentarer
Postat av: Hank

Jonas! Time for a haircut ;)

2012-01-09 @ 08:57:54
Postat av: elin

Vill bara säga att jag älskar er blogg!Hoppas att ni har en grym första dag på shopen!!!kramar i massor

2012-01-15 @ 19:46:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0