Checkar strax ut..

Halloj.

Idag har vi jobbat vår sista dag här i Agnes Waters/1770. Det har varit en sjukt varm dag, så vi känner oss värda belöningen, att få vara 100 % turister igen.

 

Vi har nu vart här i strax över 2 veckor och har haft sol och riktig semestervärme varje dag, bra comeback från Fiji regnet. Sen dykningen sist så har dagarna rullat på, vi har haft lugna mornar, gjort bort vår städning, haft strandhäng (äntligen lite vågor igen) och annars bara softat på hostlet.

Vi har haft en liten utflykt för att få lite omväxling på stränderna. Jag, Carro, kollegorna Josh och Maya skulle möta upp med resten av personalen på en strand som hette Chinamansbeach och fick skjuts dit av vår chef Greg. Efter att ha blitt avlämnade hittade vi ingen kollega på första stranden, så vi vandrade...efter 3 olika stränder, skilda av varierande klippor gav vi upp. Inga kollegor men med en helt egen strand inbäddad mellan klipporna hade vi inget att klaga på.

 

Vi har ökat arbetsdosen lite också. Dealen är att om vi jobbar en dag för Lady Musgrave Cruises så får vi åka med på deras dagskryssning gratis. Mitt jobb blev på kajen. Först tömde jag 2 baracker, städade och fyllde dem igen och sedan gav jag mig på båten. 6 timmars skrubbande med lagomt frätande rustoff ute i solen var ganska tufft i denna värme, och verkligen inte rätt dag att åka ut utan solskyddsfaktor. Lyckligtvis så kom jag bara hem med trötta armar.

 

1 biljett säkrad alltså, men för att vi båda ska få åka med gratis så behövdes en dags arbete till. Idag gjorde vi bort den, kändes som varmaste dagen härute hittills, men vi fick göra den dagen tillsammans. 5 timmars trädgårdsarbete med sällskap är helt klart att föredra istället för 8 timmar ensam med en förtöjd båt.

 

Vi har klämt in de mesta aktiviteterna nu på slutet. Igår söndag så var jag Jonte ute på Scooteroo tour med några grabbar från hostlet (2 av dem från Övik…stor värld som vanligt). Stackars Carro fick stå över då hon var hemma med en sprängande huvudvärk. Scooteroo är en tur på choppermoppe med obligatoriska gnugg tatueringar och skinnpaj med flames på. Vi var 30 moppar som körde runt i ett gäng, fick inte svänga i en korsning utan övervakning men det var en nice tur och jag fick se mina första kängrusar hitills, mkt trevligt.

 

Planerna framöver nu blir alltså:

Tisdag. Dagstur på lady Musgrave med snorkling, glasbotten båt och allmän rev och Ö sightseeing.

onsdag – fredag: Flyg ut på Lady Elliot Island, boende på fin resort i 2 dygn med förhoppningsvis mkt mer dykning på barriärrevet.

 

Planerna därefter är väldigt öppna, förutom att vi siktar söderut mot Sydney, och sen hem till er!

 

Hade bra å lev å må!!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0