27 timmar på Fiji

Vi visste ju att åka till Fiji var en chansning eftersom de hade drabbats av översvämningar veckan innan vi åkte och väderrapporterna såg väldigt ostadiga ut. Men vi hade ändå hoppet uppe när vi klev av planet på Nadis flygplats i spöregnet… Hoppet höll i ungefär åtta timmar innan vi insåg att det bästa vi kan göra är att boka om biljetterna till Australien så fort som möjligt. Jag tycker ändå att vi lyckades hålla en positiv attityd under hela dagen,  exempelvis efter besöket på turistbyrån där vi fick veta att det var varning för cyklon, fortsatt hårt regn och åskväder så planerade vi ändå att åka till östkusten dagen därpå! Lite dåligt väder skulle inte stoppa oss…☺ Det var nämligen det enda stället vi skulle kunna ta oss till och som kvinnan på turistbyrån rådde oss att åka till. Hennes första tips att åka norrut på västkusten ändrades snabbt när hon fick besked om att vägarna dit var avstängda pga. vattenmängderna. Hon trodde även att alla båtar till de mindre öarna skulle vara inställda i avvaktan på vädret.

Så efter lite tankeverksamhet kom vi fram till att vi inte skulle se så mycket av östkusten heller i det väder som var. Vi bokade om flyget till dagen därpå och spenderade enda kvällen på Fiji i hotellets restaurang tittandes på ”How I met your mother” samtidigt som det spelades förfärliga mixar av discomusik på högsta nivå. ☺ Nästa dag åkte vi till Nadi stad för en kort tur, vi sökte en surfbutik som vi aldrig hittade och gick på en marknad med en massa skräp. Mest bara för att jag (Carro) skulle få känna känslan av att vi verkligen var på Fiji! ☺ Sen åkte vi till flygplatsen och några timmar senare landade vi på Brisbanes flygplats!
Självklart var vi besvikna över att inte få tillbringa två veckor på paradisstränder med sol och bad. Jag hade verkligen sett fram emot dessa veckor, det kändes lite som semester från semestern. ☺ Ingen camping, ingen matlagning och dessutom sol och värme, vilket det var lite dåligt med i NZ på slutet. Men efter en stund av självömkan insåg vi ju såklart hur mycket större problemet är än att våra två semesterveckor förstörs. Människor måste fly sina hem, vägar och skördar totalförstörs och vissa områden är helt utan vatten och el. Det känns ganska makabert att vi bokar om en flygbiljett och fortsätter semestern i ett annat land medan hela deras liv påverkas av hur vädret kommer att vara de närmsta veckorna. Det mest fascinerade var att alla vi träffade på Fiji bad om ursäkt för det dåliga vädret och tyckte synd om turisterna som kom till regnet.
Det blev inte många bilder från Fiji, men här är en från hotellet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0