17 va bra :-)

Nu är vi inne i lite rutiner igen, vilket är jätteskönt! Vi jobbar på ett hostel som heter Cool Bananas och ligger i Town of 1770 eller Agnes Water som byn också heter. Det är ett litet ställe som ligger vid en fantastisk strand. Befriande nog finns inga höghus så långt ögat når! ☺ Vi har lite svårt att finna ro på stränderna som kantas av skyskrapor och butiker! Här jobbar vi 1,5 timme per dag i utbyte mot boende, gratis Internet och tvätt samt halva priset på alla aktiviteter! Detta passar oss väldigt bra då reskassan sinar och vi vill lägga sista slantarna på dykning. Lite roligt är att jag (Carro) och Ann bodde här när vi reste i Australien för 6 år sedan, detta var ett litet favvoställe då, så därför kollade vi om det fanns jobb för oss här!

Dagarna här börjar vid åtta-nio tiden då vi käkar frukost och de första svettdropparna börjar tränga fram i pannan. Sedan städar vi 10 rum och det gemensamma köket, vilket tar ca. 1,5 timme. Det är överlägset det renaste stället vi har bott på och chefen är smått pedantisk, han har tydligen ett hett humör också och utskällningar till dem som jobbar delas ut lite nu och då. Men än så länge har vi klarat oss, men så är vi ju duktiga städare också! Jag tror min noggrannhet uppskattas mer här än på kiwifarmen! ☺ Efter städningen blir det oftast en sväng till affären för inhandling av dagens lunch och middag och efter lunchen har ätits så spenderas eftermiddagen på stranden. Tyvärr har det varit dåliga surfförhållanden vilket är lite surt då Jonas köpte en ny bräda innan vi åkte från Mooloolaba. Men vi har varit ute och paddlat i de små vågor som varit i alla fall. Så det är bara att hoppas på bättre surf nästa vecka! Dagarna är med andra ord riktigt sköna, vi njuter verkligen av värmen och att kunna ligga i skuggan och läsa böcker!
Vår första dag började lite roligt! En kille kom in i köket när jag höll på att städa och frågade om jag hade paddlat kajak förut och om jag reste med någon. Ja, på båda, sa jag! Bra, då kanske ni vill följa med på en gratis kajaktur och samtidigt synas lite i australiensk TV! Gratis aktiviteter älskar ju vi men det där med TV kändes ju lite sådär… Men, men vi följde med i alla fall och hade en väldigt rolig eftermiddag med ett skönt guidepar och ett roligt tv-team. De gjorde reportage om olika aktiviteter häromkring som ska visas framöver på en lokal tv-kanal för Queensland! Kan ju hoppas att vi åkt hem så vi slipper se eländet! ☺
Det kan även bli mer gratis aktiviteter framöver. En dykfirma som finns här behöver städhjälp ibland så förhoppningsvis ska vi hoppa in och städa hos dem någon dag och sedan få åka med deras båt till Lady Musgrave, en ö som tillhör ”Stora barriärrevet”. Vi betalar en liten summa för utrustning men resten är fritt…sweet! I övrigt så försöker vi bestämma oss för vad vi ska göra de sista veckorna på vår resa! Mer dykning och surf blir det i alla fall, frågan är bara vart det blir!! Vi har lite olika alternativ och det är ju verkligen lyxproblem att välja mellan att åka med en segelbåt och dyka eller flyga ut till en liten ö för att bo på resort och dyka! (Alldeles riktigt, vi bränner sista pengarna på lite lyxupplevelser!) ☺
Vi hade en sushikväll på Cool Bananas häromkvällen...mums!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Moviestar oh moviestar you think you are a moviestaaaaaaaaar lalalalalalol!Fn va coolt, jag hoppas att ni får stanna kvar och se på de två svenska äventyrarna, hoppas även att det streeemas över hela jorden ända till sverige.!

2012-02-10 @ 17:31:05
Postat av: elin

och föresten blub blub blub, hälsa fiskarna från mi!

2012-02-10 @ 17:31:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0