Julafton till havs!

Julaftonsmorgon har en speciell, lite magisk känsla över sig! Den där stora förväntan som fanns när jag var barn hänger liksom kvar. Man vaknar, det är mörkt men det mysiga skenet från granen lyser upp, tomtegröten står och kokar på spisen och ljudet av julmusik hörs lite svagt. Riktigt såhär var det ju inte att vakna upp i Bosse på julaftonsmorgonen men ack så mysigt ändå! :-) Efter frukost packade vi ihop och begav oss till hamnen där vi blev upphämtade av vår segelbåt Freewind. När vi hoppat ombord visade det sig bara vara vi som bokat en segling över jul, eller egentligen var det ett par till men de hade fått problem med sin bil och därför fått boka om seglingen till nästa vecka. Så det var alltså vi, kapten Ron (som förstärkte julkänslan med att ha ett riktigt tomteskägg) och hans dotter Ellinor som jobbade ombord. Det kändes ju lite tråkigt att inte vara fler på den stora båten men också lite lyxigt att ha den för oss själva med full service! Vi gjorde ett första stopp för lunch i en vacker vik med en vit sandstrand. Där lade vi i kajaker i vattnet och paddlade in till land för att ta en promenad med magisk utsikt.

Solen sken och ett fantastiskt lugn infann sig hos oss båda. Efter några timmars segling lade vi till i en skyddad vik för natten. Eftermiddagssolen gassade och det blev bad från båten, såå härligt! Julaftonskväll spenderades på däck med middag (inte så värst god mat men vad gör väl det när man sitter på en segelbåt i solen), vitt vin och några bitar finchoklad! Vi hade lyxat med att köpa Guylian och Ferrero Rocher choklad vilket vi själva tyckte va galet fint! :-) Efter en vacker solnedgång och en mäktig stjärnhimmel somnade vi gott till vaggandet av vågorna och dess kluckande ljudet mot skrovet.

 

På juldagen vaknade vi av solsken och blev serverade frukost av kapten. Vi passade även på att ringa hem till våra kära familjer, som fortfarande hade julaftonskväll, och slogs såklart av lite hemlängtan! Tusen tack för julklapparna som ramlat in till oss här nere! Vi blir såå glada att Ni tänker på oss fast vi är på andra sidan jorden och Ni ska få bildbevis på allt roligt som vi gör för klapparna! :-) På vägen mot land spanade vi frenetiskt efter delfiner men istället dök en liten pingvin upp vid båten, vilket inte var så pjåkigt!

 

Vi hoppas att Ni alla haft en fröjdefull jul! För det hade absolut vi!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0